Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Εφτά λόγοι που δεν αδυνατίζεις!!! Ποιες καθημερινές "αθώες" συνήθειες σου στερούν τη χαρά της ζυγαριάς;
 1. Κοιμάσαι σωστά; Ο ύπνος ρυθμίζει δύο ορμόνες, τη γρελίνη και τη λεπτίνη, οι οποίες καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το αίσθημα της πείνας και του κορεσμού. Ο ύπνος δεν φτάνει να είναι αρκετός, πρέπει να είναι και ποιοτικός.
 2. Αγχώνεσαι συχνά; Το άγχος σε δυσκολεύει να αδυνατίζεις γιατί παράγει την κορτιζόλη, μια ορμόνη που ανοίγει την όρεξη!
 3. Παίρνεις φάρμακα; Κάποια χάπια μπορεί να δυσκολεύουν τη δίαιτά σου. Φυσικά, όταν πρόκειται για σοβαρούς λόγους υγείας, δεν ενδείκνυται η διακοπή τους. Μπορείς όμως να περιορίσεις τη χρήση φαρμάκων που δεν είναι τόσο απαραίτητα, όπως π.χ. τα παυσίπονα.
 4. Ο θυρεοειδής είναι ρυθμισμένος; Μια δυσλειτουργία του θυρεοεοδή αδένα, όπως π.χ. ο υποθυρεοειδισμός, σε κάνει να παίρνεις κιλά, όσο κι αν προσπαθείς το αντίθετο. Μια εξέταση μπορεί να πιστοποιήσει την ομαλή λειτουργία του αδένα. Αλλιώς, συνήθως με ένα χάπι ρυθμίζεις το πρόβλημα.
 5. Έχεις σταθερό κύκλο περιόδου; Μια διαταραχή στον κύκλο, δεν προκαλεί αλλαγή στο μεταβολισμό. Είναι όμως ένδειξη πως κάτι συμβαίνει στο σώμα σου, π.χ. εμμηνόπαυση, σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Πάνω από τις μισές γυναίκες έχουν το σύνδρομο των πολυκυστικών, το οποίο προκαλεί συχνά, μεταξύ άλλων, αδικαιολόγητες αυξομειώσεις βάρους.
 6. Παραλείπεις γεύματα; Με το να παραλείπεις γεύματα, γλυτώνεις θερμίδες. Αλλά η ζημιά που κάνεις στο μεταβολισμό σου είναι μακροπρόθεσμη. Μαθαίνεις τον οργανισμό σου να τεμπελιάζει, βάζοντας το μεταβολισμό να δουλεύει λιγότερο. Όταν θα αρχίσεις να τρως κανονικά, ο μεταβολισμός ακόμα θα υπολειτουργεί, γιατί έτσι τον έμαθες. Αυτός είναι ο λόγος που μετά από μία στερητική δίαιτα, ξαναπαίρνεις κιλά.
 7. Τι τρως για σνακ; Τα αθώα σνακ δεν είναι και τόσο αθώα! Ένα σνακ (γιαούρτι, μπάρα δημητριακών, μπισκότα διαίτης) μπορεί να έχει πολλές θερμίδες, κι ας φαίνεται υγεινό. Μην ξεχνάς να διαβάζεις τις διατροφικές πληροφορίες κάθε προϊόντος.


 Μαριλένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου